Resultaten laden ...

Start je eigen bedrijf met microkrediet: tips en tricks

20 aug 2024 - door Bedrijfspand.com

Koop je inventaris? Start je met je onderneming? Of investeer je in een vervoersmiddel? In al dit soort gevallen heb je als ondernemer geld nodig. Wanneer deze investeringen niet bekostigd kunnen worden met eigen kapitaal, overweeg je om een lening af te sluiten. Het aanvragen van microkrediet is voor startende ondernemers een zeer gewilde keuze. Waarom dit zo is, lees je in dit blog.

Een microkrediet: dit houdt het in

Een microkrediet is een kleine lening voor bestaande en startende ondernemers. De lening is af te sluiten tot € 50.000,-. Je betaalt een vast maandbedrag voor rente en aflossing, de lening heeft gemiddeld een looptijd van vijf jaar en een maximale looptijd van tien jaar. Wat de precieze looptijd is, wordt uiteraard uitgebreid met je afgestemd. Je komt hierdoor niet voor gekke financiële verrassingen te staan. Heb je een bedrag van meer dan € 50.000,- nodig voor je onderneming? Overweeg om een MKB-krediet aan te vragen.

Vraag een microkrediet aan in een paar simpele stappen

Heb je een concreet bedrijfsplan opgesteld aan de hand van een ondernemingsplanvoorbeeld? Weet je goed wat je doelen zijn en hoe je dit wilt realiseren? Op het moment dat het bedrijfsplan uitgewerkt is, ga je aan de slag met het aanvragen van het microkrediet. Dit doe je in een paar simpele stappen, namelijk:

  • Online vraag je krediet aan
  • Er wordt gecontroleerd of de aanvraag helemaal compleet is​​​​​
  • ​​​​​​De mogelijkheden, plannen en je situatie worden in een persoonlijk gesprek doorgenomen
  • De aanvraag wordt beoordeeld

Uiteraard lees je online alles over het hele proces, van aanvraag tot aflossing. Het geeft je duidelijkheid en je weet precies wat je van het traject kunt verwachten. Net even wat meer te weten komen? Een adviseur denkt graag met je mee.

Advies nodig over een microkrediet? Stap in een traject met een professional

Vragen of hulp nodig? Voor meer informatie over het aanvragen van een microkrediet, staat een professional voor je klaar. Je krijgt advies, maar hebt ook de optie om trainingen op het gebied van ondernemen te volgen. Je bereidt je optimaal voor op het ondernemerschap en leert wat voor type ondernemer je bent. Neem deel aan inspirerende sessies en maak gebruik van handige templates voor jouw onderneming. Je profiteert van een vliegende start en zet een solide basis neer om op te bouwen, nu én in de toekomst.

Gesponsord artikel

Terug naar blog overzicht