Resultaten laden ...

Bakkerstraat 24

449 m2 winkelruimte te koop in Roermond

Kenmerken

Prijs € 550.000 k.k.
Functie Winkelruimte
Onderhoud buiten Redelijk
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Binnenstad

TE KOOP: RUIM OPGEZET (GEMEENTELIJK)MONUMENTAAL HERENHUIS IN NEO-EMPIRE BOUWSTIJL GELEGEN IN HARTJE ROERMOND CENTRUM.

BOUWJAAR: 1850-1875
Mogelijk is het casco van het pand enkele eeuwen ouder; dit geldt in ieder geval voor de kelder die waarschijnlijk uit de 14e of 15e eeuw stamt. Mogelijk dateert het pand van direct of kort na de stadsbrand van Roermond op 31 mei 1665. Bent u op zoek naar een historisch pand met veel potentie en authentieke details? Bel ons kantoor voor een bezichtigingsafspraak!

OPPERVLAKTES CONFORM NEN2580
- kelder 17,5 m² OI
- begane grond 97,70 m² GO
- 1e verdieping 86,10 m² GO
- 2e verdieping 82,90 m² GO
- zolder 34,60 m² OI
- schuur 54,80 m² EB

Bruto inhoud 1.147,31 m³ (gehele pand)

OMSCHRIJVING
Midden in het centrum van Roermond treft u dit prachtige monumentale herenhuis aan. Achter in de tuin staat een 19e-eeuwse schuur. Het pand heeft twee huisnummers. De begane grond is voorheen in gebruik geweest als winkelruimte (nr. 24) en de bovenverdiepingen als maisonnette (nr. 24a).

INDELING
Kelder:
Gewelfde kelder, de wanden zijn deels van mergelblokken en baksteen. Onder het trappenhuis toegang met geprofileerde omlijsting, paneeldeur en bakstenen trap. Twee kelderlichten naar de straat, diverse kaar nissen en bakstenen wijnrek.

Begane grond:
Entree uitgerust met hardstenen vloertegels in diagonaal raster. Toegang naar het kantoor, commerciële ruimtes (voormalige voor- en achterkamer die ensuite op elkaar aansluiten via een doorgang met dubbele paneeldeur) en portaal. Op het rookkanaal van de schouw is een schildering van de plaats Andernach (D) uit de 19e eeuw. Er zijn diverse rozetten met stucplafond en omlopende profiellijsten. Via de gang zijn het toilet, de keuken met berging en wandkast bereikbaar, evenals de toegangsdeur naar de ruime achtertuin. De plafondhoogtes zijn ca. 3,75 meter en de doorgangen hebben geprofileerde omlijstingen en paneeldeuren.

Eerste verdieping:
Centrale overloop met toegang naar de woon- en eetkamer, keuken, toilet en speel-/slaapkamer. De doorgangen zijn voorzien van profiellijsten en afgeplatte paneeldeuren. De woon- en eetkamer zijn eveneens uitgerust met een en-suite doorgang met dubbele paneeldeur.

Tweede verdieping:
Centrale overloop met toegang naar vier ruimtes bestaande uit drie slaapvertrekken en één badkamer die is voorzien van een ligbad, douche, wastafels en toilet. Alle ruimtes zijn voorzien van dakkapellen.

Zolder:
Via een vaste trap naar de opbergzolder met dekbalkjuk. Het dak is rond de jaren '90 compleet vernieuwd.
Achtertuin:

Ruime achtertuin met aan het einde van het perceel een 19e-eeuwse schuur van ca. 54,8 m².

BESTEMMINGSPLAN
De voor 'Centrum - 1' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
-detailhandel, uitsluitend op de begane grond;
-dienstverlening, uitsluitend op de begane grond;
-woondoeleinden alsmede aan huis verbonden beroepen, uitsluitend op de verdiepingen. Ter plaatse van de aanduiding 'wonen' is het gebruik voor woondoeleinden ook op de begane grond toegestaan;

ENERGIELABEL
Vanwege de monumentale status is voor het pand geen geldig energielabel nodig.

OPLEVERING:
Het object zal worden verkocht en geleverd ‘as-is, where is’, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten (met uitzondering van de inventaris), alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige en commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de ‘as is, where is’ koop en levering en doet afstand van alle rechten voortvloeiend uit de artikelen 7:15 lid 1 en 7:17 van het Burgerlijk Wetboek. Tevens zullen de artikelen 6:228, 6:229, 6:230 lid 2, 7:20, 7:21 lid 1, 2 en 3 en 7:23 van het Burgerlijk Wetboek worden uitgesloten in de koopovereenkomst.

VRAAGPRIJS:
€ 550.000,-- k.k.

ZEKERHEIDSTELLING:
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom.

AANVAARDING:
In onderling overleg.

BEZICHTIGING:
Uitsluitend na afspraak met ons kantoor.

De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Voor nadere informatie en/of een bezichtiging kunt u zich wenden tot:
Jack Frenken Bedrijfsmakelaars

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan