Resultaten laden ...

Ypenburgbocht 3

352 m2 kantoorruimte te huur in Leiden

Kenmerken

Huurprijs € 6.500 /maand
Functie Kantoorruimte
Onderhoud buiten Uitstekend
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Stationskwartier

Wij hebben het genoegen om het onderstaande uniek object onder de aandacht te brengen.
U zoekt een unieke kantoorruimte en locatie, dan mag dit object niet ontbreken op uw shortlist.

Ypenburgbocht 3 te Leiden, prominent gelegen op de Kop van de Schipholweg, op een uiterst goede zichtlocatie en maximale bereikbaarheid in het centrum van Leiden.

Het object is een schitterende neo-rennaisancestijl opgetrokken kantoorvilla met een rijke historie en is van culturele waarde. Het pand heeft alle grandeur om een nieuwe functie of belevingswereld te huisvesten. De eerste bebouwing op het perceel aan de Ypenburgbocht in Leiden dateerd van 1887.

In 1896 kwam het gebied bij de gemeente Leiden, in het gebied was toen gevestigd een houthandel met de daarbij behorende zaagmolens van de Fam. van Hoeken.

Recent is het naastgelegen complex The Fizz Leiden (zie Youtube) opgeleverd, waardoor de kantoorvilla nu volledig tot haar recht komt, voorzien van een afsluitbaar buitenterrein met voldoende parkeergelegenheid en ook nog eens op loopafstand van het NS station Leiden-Centraal, en aan de achterzijde grenzend aan het water.
In deze prachtige omgeving bieden wij nu ca. 300 m² V.V.O. kantoorruimte aan. Op eigen grond bevinden zich nog 14 eigen parkeerplaatsen waarvan 3 buiten het monumentale hek gelegen. Het rijksmonument is te bereiken met een afstandsbediening die het elektrische schuifhek bedient.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Leiden veel geïnvesteerd in het upgraden van de Schipholweg ( Cityring), waarbij de komende jaren nog enkele locaties tot woningbouw worden getransformeerd.
De Sleutelstad, de bijnaam van de stad en verwijzend naar het stadswapen, heeft de oudste Universiteit van Nederland. Daarnaast is de stad bekend om haar rijke geschiedenis en de oude binnenstad met grachten, haar monumentale bouwwerken en hofjes, maar ook om haar Musea.

Het huidige Leiden profileert zich tegenwoordig vooral als het centrum van wetenschappelijke kennis en nieuwe technologie (Science Park). Daarnaast speelt ook het toerisme ( o.a. Naturalis, Museum van Oudheden, Museum Volkenkunde en Corpus) en de ligging nabij de Noordzee en Bolllenstreek (Keukenhof) een steeds belangrijkere rol in deze historische vestingstad. De Stad Leiden telt ca. 127.000 inwoners, het stadsgewest (Stedelijke As) echter met de geplande nieuwe woonwijk Valkenhorst, heeft dan ca. 375.000 inwoners en daarmee behoort Leiden tot de 10 grootste agglomeraties van Nederland.

Huurprijs
€ 6.500,- per maand excl. BTW

Omzetbelasting
Verhuurder wenst te opteren voor een met BTW belaste verhuur.
Indien niet geopteerd kan worden voor een BTW belaste verhuur, zal de huurprijs met een nader vast te stellen bedrag worden verhoogd.

Servicekosten
Nader te bepalen voorschotbedrag voor o.a. tuinonderhoud, en overige nader te bepalen service elementen.

Huurtermijn
5 jaar + telkens 5 optiejaren

Huurprijsbetaling
De betaling van de huur, eventuele servicekosten en de eventueel verschuldigde omzetbelasting vindt elke 3 maanden bij vooruitbetaling plaats.

Zekerheidsstelling
Bij ondertekening van de huurovereenkomst zal de huurder een bakgarantie stellen of een waarborgsom storten ter grootte van (minimaal) 3 maanden huur, vermeerderd met de eventuele servicekosten, alsmede de hierover verschuldigde omzetbelasting.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-alle huishoudens ( 2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst conform het standaardmodel van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging voor makelaars (NVM).

Aanvaarding
In overleg

Bijzondere bepaling
Bovenstaand aanbod is onder uitdrukkelijk voorbehoud goedkeuring van de gemeente Leiden met betrekking tot het gebruik.

Courtage
Mocht door bemiddeling van Van der Kooij Bedrijfsmakelaars B.V. een transactie tot stand komen, zult u hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

Bijzonderheden
Elke transactie behoeft de nadrukkelijke goedkeuring van verhuurder.
Voorbehoud;
- positief kredietinformatierapport ter beoordeling van verhuurder;
- goedkeuring directie verhuurder.

Overig
Bezichtigingen uitsluitend op een daartoe afgesproken tijdstip met Van der Kooij Bedrijfsmakelaars B.V. (071- 760 00 50)

Disclaimer
Deze vrijblijvende projectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte.
Indien u een aanbieding wenst, kan van der Kooij Bedrijfsmakelaars deze, na goedkeuring door de opdrachtgever, op basis van specifieke gegevens verzorgen.
Het gebruik ervan geschiedt voor eigen risico. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Bijlagen

De aanbieder van dit object heeft een PDF Brochure beschikbaar gesteld.

Vraag brochure aan