Resultaten laden ...

Van Alkemadelaan 700

652 - 1.558 m2 kantoorruimte te huur in Den Haag

Kenmerken

Huurprijs Op aanvraag
Functie Kantoorruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Waalsdorp

ALGEMEEN
Het karakteristieke kantoorgebouw “Het 700 Monument” is gelegen in het Benoordenhout op de hoek van de Van Alkemadelaan en de Waalsdorperweg. Het gebouw is ontworpen door architecten Jan Wils en Fop Ottenhof voor de Centrale Onderlinge Bedrijfsvereniging voor Ziekteverzekering en is in de jaren 1933-1935 gebouwd. De stijl die de architecten hebben toegepast behoorde tot het nieuwe bouwen.

Het kantoorgebouw kent een rijke historie aan gerenommeerde gebruikers, zoals o.a. KPN, Deloitte, de Koninklijke Marechaussee en Bird & Bird. Tegenover het gebouw is het International Criminal Court gelegen en schuin achter het gebouw is het Ziekenhuis Bronovo te vinden. De huidige gebruikers in het pand zijn thans VLC & Partners en het Hand & Pols Centrum Den Haag.

ADRES
Van Alkemadelaan 700 (2597 AW) Den Haag.

OPPERVLAKTE
De totale oppervlakte van het gebouw bedraagt circa 3.248 m² VVO kantoorruimte. Voor de verhuur is thans circa 1.558 m² VVO kantoorruimte beschikbaar en als volgt verdeeld.

Verdieping | Metrage VVO
1e verdieping: ca. 906 m²
2e verdieping: ca. 652 m²
Totaal: ca. 1.558 m²

Onder verhuurbaar vloeroppervlak (VVO) wordt verstaan:
het bruto vloeroppervlak (gemeten van glaslijn tot glaslijn en aan de binnenzijden van de buitenmuren), exclusief stijgpunten en technische ruimten, doch inclusief gangen, toiletten en dergelijke.

PARKEREN
Het object beschikt over 56 parkeerplaatsen. Voor de verhuur zijn nog 32 parkeerplaatsen beschikbaar.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: ’s-Gravenhage
Sectie: X
Nummer: 4550
Grootte: 3.207 m²
Omschrijving: BEDRIJVIGHEID (KANTOOR)

HUURPRIJS
De huurprijs voor de kantoorruimte en voor de parkeerplaatsen is als volgt:

Kantoorruimte
Op aanvraag.

Parkeerplaatsen
Op aanvraag.

Bovengenoemde bedragen dienen te worden vermeerderd met de verschuldigde BTW.

BTW STATUS
Verhuurder wenst te opteren voor een BTW belaste verhuur.

Huurder dient voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties te verrichten. Indien huurder niet aan dit criterium voldoet, zal van rechtswege sprake zijn van een van omzetbelasting vrijgestelde verhuur.
In dit geval wordt de overeengekomen kale huurprijs, zonder de omzetbelasting, dusdanig verhoogd dat het voor de verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

SERVICEKOSTEN
De servicekosten bedragen € 65,00 per m² per jaar, te vermeerderen met de verschuldigde omzetbelasting, als verrekenbaar voorschot op basis van nacalculatie, voor de kosten van de navolgende leveringen en diensten:

- Gasverbruik inclusief vastrecht;
- Elektriciteitsverbruik inclusief vastrecht;
- Waterverbruik inclusief vastrecht;

Onderhoud van:
- W- E-en BMI-installatie;
- Glasbewassing;
- Ongediertebestrijding;
- Vuilafvoer;
- Schoonmaakkosten;
- Toegangscontrole;
- Lift;
- Alarminstallatie;
- Intercom;
- Zonwering;
- Goten/gevel/dak;
- Groenonderhoud;
- Slagboom;
- Brandblusmiddelen;
- Gemeentelijke belastingen;
- Verontreinigingsheffing en andere diverse kosten;
- Noodverlichting;
- Administratie kosten 5%.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maand-prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURPRIJSBETALING
Per kwartaal vooruit.

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaar met verlengingsperioden van 5 (vijf) jaar.

OPLEVERINGSNIVEAU
De beschikbare kantoorruimte wordt in huidige staat, voorzien van – leeg, schoon en ontruimd van (losse) inventaris – opgeleverd, met onder andere de navolgende voorzieningen:

- Huidige scheidingswanden;
- Huidige vloerbedekking;
- Buiten zonwering;
- Lift (max 10 personen);
- Pantry;
- Dubbel glas; isolerende beglazing
- Sanitaire voorzieningen;
- Brandslanghaspels en poederblussers;
- Kluis (op de eerste verdieping)
- Databekabeling (cat 6E);
- Serverruimte voorzien van airco;
- Douche (1e verdieping);
- Ingerichte barruimte met terras.

De specifieke huurdersvoorzieningen zoals scheidingswanden, vloerbedekking, bar en datakabeling worden door verhuurder aan huurder om niet ter beschikking gesteld. Verhuurder is op generlei wijze aansprakelijk voor de goede werking van deze huurdersvoorzieningen van de vorige huurder, noch wordt door Verhuurder hieromtrent garantie verstrekt. Het onderhoud en vervanging van deze zaken gedurende de huurtermijn zijn voor risico van huurder.

AANVAARDING
Per direct.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie, ter grootte van 3 (drie) kalendermaanden huur en servicekosten, beiden te vermeerderen met BTW.

HUUROVEREENKOMST
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 230a BW conform het model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) zoals op 30 januari 2015 vastgesteld en op
17 februari 2015 gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te Den Haag en aldaar ingeschreven onder nummer 15/20, alsmede de daarbij behorende algemene bepalingen.

LOCATIE
Het kantoorgebouw is gelegen aan de rand van de statige wijk het Benoordenhout. In de omgeving zijn tal van gerenommeerde internationale organisaties gevestigd, TNO, NATO Communications and information Agency en het Internationale Strafhof. In de directe omgeving, op loopafstand, van het gebouw zijn voorzieningen als winkels, horeca en leisure te vinden. Daarnaast is de Scheveningse boulevard binnen 5 minuten rij afstand te bereiken.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid met de auto en openbaar vervoer is uitstekend.

Auto
De bereikbaarheid met de auto is uitstekend. Binnen enkele autominuten bevinden zich uitvalswegen zoals de A4, A12 en de A13. Via de randweg de S200 is de A-44 richting Amsterdam te bereiken. Tevens is via de Van Alkemadelaan de Benoordenhoutseweg te bereiken, die in directe verbinding staat met de Utrechtsebaan. Vanaf de Utrechtsebaan is er aansluiting op het Rijkswegennetwerk met de A4 richting Rotterdam/Amsterdam en de A12 richting Utrecht.

Openbaar vervoer
Met het openbaar vervoer is het kantoorgebouw eveneens uitstekend bereikbaar. Op loopafstand bevinden zich diverse bushaltes (bus 20 en 23) en tramhaltes (2 en 9). Deze geven verbinding met de NS-Stations Den Haag Centraal en Den Haag HS.

BESTEMMING
De kantoorruimte valt binnen de bepalingen van het vigerende bestemmingsplan ‘Benoordenhout’ en heeft de bestemming ‘kantoor -1’.

ENERGIELABEL
Vanwege de monumentale status van het gebouw beschikt het object niet over een energielabel. Echter is Verhuurder voornemens de benodigde duurzaamheidsmaatregelen te treffen met een streven een EPC label A te behalen.

COURTAGE
Mocht door bemiddeling van Nadorp Bedrijfsmakelaars B.V. een transactie tot stand komen, dan zult u ons hiervoor geen courtage verschuldigd zijn.