Resultaten laden ...

Herculesplein 2

591 - 1.189 m2 kantoorruimte te huur in Utrecht

Kenmerken

Huurprijs € 180 m²/jaar
Functie Kantoorruimte
Onderhoud buiten Goed
Onderhoud binnen Goed
Wijk / Buurt Galgenwaard en omgeving

Tijdelijke turnkey ruimte te huur!

OBJECTOMSCHRIJVING
Op een unieke locatie, direct aan de afrit van de oostelijke rondweg (Waterlinieweg) om de stad Utrecht ligt het moderne kantorencomplex “Galgenwaard”, bestaande uit de onderling verbonden kantoorgebouwen “Galghenwert”, “DOS”, “Velox” en “Elinkwijk”. Het ontwerp van het kantorencomplex “Galgenwaard”, gelegen aan de zuid-/oostzijde van Utrecht, is van de hand van architect Cees Dam. Karakteristiek aan zijn ontwerp is de spectaculaire hoogte van 80 meter van het hoofdgebouw “Galghenwert” en de drie aaneengesloten kantoorgebouwen, die uitzicht bieden over de Kromme Rijn. Bij elkaar bieden de vier gebouwen circa 30.000 m² kantooroppervlak, geschikt voor kantoorgebruik in de brede zin van het woord. Er zijn talloze redenen om voor dit kantorencomplex te kiezen.

Eén van de belangrijkste is misschien wel de strategische ligging aan de oostelijke rondweg “de Waterlinieweg”. Alle in- en uitvalswegen zijn nabij en er is een perfecte verbinding met het openbaar vervoer.
Een ander kenmerk van deze toplocatie is de verbintenis met het centrum van de stad, welke opvallend dichtbij is. In het kantorencomplex “Galgenwaard” zijn reeds gerenommeerde bedrijven gehuisvest, waaronder Conclusion.

De centrale entree, welke de vier gebouwen met elkaar verbindt, is gerenoveerd tot een modern en hip entreegebied. Niet alleen zijn er op het bouwkundige vlak verbeteringen aangebracht en is de centrale entree vergroot met een nieuwe, bemande receptiebalie, er is ook een “V-point” koffiebar met zitplaatsen geopend. Bij de Belgische koffiebrander Vascobelo kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie in alle soorten en smaken, frisdrank en natuurlijk een broodje, een croissant of een muffin.

Rondom het Stadion Galgenwaard is circa 25.000 m² aan commerciële voorzieningen, 40.000 m² kantoorruimte, 1.300 ondergrondse parkeerplaatsen en 74 appartementen.

Aan de zuidzijde is het Sportcentrum Galgenwaard. Hierin zijn een indoor atletiekhal en sporthallen ondergebracht, geschikt voor onder andere top- en breedtesport en sportverenigingen. In het Stadion bevinden zich tevens drie fitnesscentra, Basic Fit, Fitter.club en Leroy Grau.

Tevens bevindt aan de zuidzijde zich de parkeergarage Q-Park ‘Galgenwaard’ voor 1.300 auto’s, welke garage direct verbonden is met het kantorencomplex. Aan de oostzijde bevindt zich de woontoren ‘Apollo Residence’ (65 m hoog) met bijzondere architectuur van Cees Dam. Deze omvat 70 penthouses en appartementen met een fenomenaal uitzicht over Utrecht stad en de directe omgeving.

BEREIKBAARHEID
Eigen vervoer:
Het complex is goed bereikbaar met eigen vervoer en is gelegen op korte afstand van de rijkswegen A27, A28 en A12.

Openbaar vervoer:
Onmiddellijk gelegen aan de bushalte waar verschillende buslijnen in directe verbinding staan met het Centraal Station Utrecht (reistijd circa 10 minuten). Voorts is op korte afstand een sneltramhalte die verbinding vormt tussen het Centraal Station Utrecht en het Science Park Utrecht.

BESCHIKBARE VLOEROPPERVLAKTE:
Voor de verhuur beschikbaar is circa 1.188 m² v.v.o. kantoorruimte, als volgt verdeeld:
- Begane grond 598 m² v.v.o.
- 1e verdieping 591 m² v.v.o.

Deelverhuur is bespreekbaar vanaf 591 m² v.v.o.

Voornoemde metrages gemeten conform NEN 2580 door AeQO Property Support d.d. 11 maart 2013.

PARKEERGELEGENHEID
In de bij het kantorencomplex “Galgenwaard” behorende ondergelegen parkeergarage Q-Park Galgenwaard zijn parkeerplaatsen beschikbaar op basis van een parkeer norm van 1:53, huurprijs € 1.995,00 (prijspeil 2024) te vermeerderen met omzetbelasting.

Daarnaast kunnen extra parkeerplaatsen worden gehuurd in de Q-Park parkeergarage ‘Galgenwaard’, waarvoor de abonnementen voor de parkeerplaatsen zelfstandig zijn aan te huren bij Q-Park, de exploitant (
Gebouw Galghenwert Energielabel A 1,01
Gebouw Velox Energielabel B 1,11
Gebouw Elinkwijk Energielabel B 1,22
Gebouw Dos Energielabel B 1,12

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte wordt 'as is', turnkey opgeleverd.

Algemeen:
• representatieve centrale entree voorzien van bemande receptie;
• naamsaanduiding in centrale entree begane grond, voor rekening van de huurder;
• verwarming door middel van luchtplafondunits, deels ondersteund door radiatoren;
• plintgoten ten behoeve van elektra, data en telefonie;
• deels te openen ramen;
• mechanische ventilatie met topkoeling;
• personenlift per gebouw;
• werkkast;
• brievenbus;
• brandslanghaspels;
• brandmeld- en ontruimingsinstallatie;
• glasvezel, aansluiting des huurders.

Algemeen laagbouw:
• sanitaire groep per verdieping, bestaande uit een dubbele toiletgroep in algemene ruimten;
• rookmelders.

AANVAARDING
In overleg.

HUURPRIJS
Kantoorruimte:
€ 180,00 per m² per jaar.

Parkeerplaatsen:
€ 1.995,00 per parkeerplaats per jaar (prijspeil 2024).

Genoemde bedragen te vermeerderen met omzetbelasting.

SERVICEKOSTEN
€ 60,00 per m² per jaar, op basis van voorschot en nacalculatie, te vermeerderen met omzetbelasting, voor de kosten van de navolgende leveringen en diensten:

HUURTERMIJN
31 augustus 2025. Afwijkende huurtermijnen mogelijk in overleg.

HUURINGANGSDATUM
In overleg.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen, zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

HUUROVEREENKOMST
Huurovereenkomst is gebaseerd op ROZ model 2015.